Saaie mutsen A.K.A Feestbeesten - Reisverslag uit Hollywood, Verenigde Staten van Ilja Nooijen - WaarBenJij.nu Saaie mutsen A.K.A Feestbeesten - Reisverslag uit Hollywood, Verenigde Staten van Ilja Nooijen - WaarBenJij.nu

Saaie mutsen A.K.A Feestbeesten

Door: Ilja

Blijf op de hoogte en volg Ilja

18 November 2008 | Verenigde Staten, Hollywood

Een goede dag vanuit het nog altijd zonnige Florida!
Er zijn weer drie weken voorbij en er is natuurlijk weer een hoop gebeurd, vandaar weer een lekker lange update voor jullie!

Ten eerste begin ik met heel goed nieuws: Ik heb namelijk alweer meer dan twee weken mijn Amerikaanse rijbewijs! Vrijdag 1 november was het dan zover: We werden om 07.00 (!!) opgehaald door onze instructeur om te gaan oefenen en daarna af te rijden. Lucky me mocht fijn met mijn nog slaperige hoofd achter het stuur kruipen om ons naar de examenplaats te rijden. Daar aangekomen hebben we echt 100 keer geoefend met alles wat er in het examen voor kwam en daarna mocht ik als eerste met de examinator de auto in. Na een echt te makkelijke 10 minuten was ik al klaar en was ik geslaagd zonder maar één fout te maken. Wie had gedacht dat ik nog eens cum laude zou slagen voor iets;-). Na mij was Liz aan de beurt en die kon natuurlijk niet achterblijven en haalde het ook zonder fouten! Jullie mogen ons voortaan dus officieel race miepen noemen!
Nu is het dus allemaal heel leuk en aardig dat we ons papiertje hebben, maar we zitten nog steeds ongeduldig op de auto te wachten. Die moet vanuit New York naar hier worden gereden, dus dat is allemaal gedoe. En bij ons op het werk zijn ze niet zo heel snel met dingen regelen… Nog even geduld dus voordat we door Florida kunnen scheuren.

Naast dit leuke nieuws wordt er ook nog hard gewerkt op het kantoor. Laatst was alweer de helft van onze stage aangebroken en was het ook tijd voor de evaluatie door onze super visor. Liz en ik waren al op het ergste voorbereid, want we zijn nou niet echt heeeel serieus bezig ofzo… Maar gelukkig ben ik fijn gewoontjes met mijn gemiddelde beoordeling.. Ik moet wel werken aan mijn initiatief en serieusheid.. hihi, het is ook lastig als je met je beste vriendin in een kantoor werkt! Kunnen wij serieus zijn met z’n tweeen? NEE!
Ook vroeg een aantal van jullie of ons reisje naar Guatemala, Mexico en Belize nog door ging. Op het moment zijn er helaas erg veel rebellen in Guatemala en is het er niet veilig om nu naar toe te gaan. Ook ontvingen wij een mailtje van school dat er een student van onze school om het leven is gekomen tijdens een busrit in Guatemala. In totaal zaten er 17 personen in en niemand die het overleefd heeft. Mijn baas (en wij natuurlijk ook) vinden het hierdoor beter om sowieso nu nog niet te gaan. Misschien dat we later nog kunnen gaan, of dat we ergens anders naar toe gaan, maar dat is nog niet bekend. Ik hou jullie op de hoogte.

Gelukkig is het hier nog steeds erg goed vertoeven en vermaken wij ons prima hier! Twee weekenden terug hebben we eerst natuurlijk bij geslapen van al die keren dat we om 07.00 op moeten staan. Toen met die leuke vertrouwde bus op weg naar Fort Lauderdale, het Venetie van Amerika. (niet dat dit er op leek, maar vond ik even interessant om te zeggen haha;-)!) Bij aankomst gingen we meteen maar weer aan de frozen cocktails en daarna lekker op het strand gerelaxt. Er moest natuurlijk ook nog even geshopt worden, dus pakten we de bus naar de ‘Galaria Mall’. We hebben ons ingehouden hoor jongens! Eigenlijk was het plan om s’avonds te gaan stappen in het Hardrock casino, maar we waren zo moe dat we heel braaf rond 23.00 naar bed zijn gegaan. We worden saai hier! Fort Lauderdale was ons wel erg goed bevallen en we zijn zondag dus weer terug gegaan en hebben een lekkere duik in de oceaan genomen, geluierd ennuh.. tja dat was het wel weer..
Helaas maandag weer vroeg het bedje uit en weer een volle week voor de boeg. Maar het ging verrassend goed op het werk en we zijn zelfs (lees: eindelijk) aan onze school opdracht begonnen. Zou ik ook cum laude slagen voor mijn stage;-)?

Omdat we onszelf toch wel een beetje saaien mutsen begonnen te vinden, vonden we het tijd om weer eens een nachtje in een hostel door te brengen. Omdat we wel benieuwd waren naar het nachtleven van Fort Lauderdale, wilden we daar eens een hostel boeken. Maar dozen die we zijn, gingen veel te laat een hostel boeken, waardoor alles al vol zat! Hiervoor had ik een geweldige oplossing: een weekend Miami! Aan dit weekend hebben wij overgehouden: vervelende jeukende vlooienbeten + Duits stapgezelschap – 200 dollar + een nieuw kapsel + een brakke zondag – de portemonnee van Liz…Hieronder de uitleg. Na ons openbaar vervoer avontuur gingen wij zeer georganiseerd op pad en zijn we zowaar nog voor 12 uur s’middags aangekomen bij het Miami Sea Aquarium op Key Biscayne! Hier hebben we Lizette officieel gedoopt tot mevrouw Kaart. Ze liep dan ook de hele dag met een plattegrond van het park voor dr neus. Ik werd benoemd tot cameravrouw. Ik heb dus heerlijk de toerist uitgehangen in het park. Het resultaat zien jullie hieronder. Rond 16.00 lieten wij ons luxe door onze vaste taxi chauffeur naar het hostel brengen. Vol verwachting liepen we naar onze kamer om te zien welk stelletje gekken er nu weer bij ons op de kamer zou slapen. Als eerste lag er een man met een bos grijze krullen op bed. Ik vroeg me af wat een vent van 60 in een jongeren hostel doet… maar goed. Daarnaast zat er een of andere Aziaat op bed die dacht dat het nog Halloween was, want hij zat verstopt onder zijn laken.. wat een gezelligheid!
Gelukkig kwam daar al snel een Duits meisje (Elke) de kamer in lopen, die wel normaal was! We zijn met zijn drieën op Ocean Drive gaan zitten, om te eten en natuurlijk om wat alcoholische versnaperingen weg te werken. Liz en ik weer een gigantische cocktail en Elke netjes een paar biertjes. Het was allemaal erg gezellig en we waren flink aan het genieten van onze drankjes. Toen kwam de serveerster met de mededeling dat we iets mochten bestellen van de jongens die een paar tafels verderop zaten. Dat lieten we ons niet nog een keer zeggen. Wij alle drie kei asociaal een cocktail van 32 dollar besteld!! Arme jongens (letterlijk en figuurlijk nadat ze de rekening hadden betaald..) Op een gegeven moment was het alweer 23.00 en we hadden afgesproken om met het hostel te gaan stappen. Wij al aangeschoten met z’n allen naar het hostel. Even omkleden en toen ja… op naar de Fifth! Eigenlijk was iedereen al behoorlijk van de wereld en na nog een vodka werd het er niet beter op… ook hiervoor vind je het resultaat onder het verhaal. Gelukkig zijn we alle drie veilig thuis gekomen en werden we gewoon wakker in ons eigen stapelbedje. Helaas kwam Liz erachter dat ze haar portemonnee kwijt was. Na alles afgezocht te hebben naar de portemonnee zijn we een beetje bijgekomen met een bagel zalm op Ocean Drive en hebben daarna kei brak op South Beach gelegen.
Rond een uurtje of twee ging Elke een dutje doen in het hostel en wij gingen weer eens op pad om te winkelen hoor! We waren veel te brak om rond te dwalen, dus het kwam dan ook goed uit dat er vanuit het niets ineens een meisje opdook, die vroeg of we model wilden zijn voor een kapsel! Dit lieten wij ons geen twee keer zeggen! Daar zaten we dan met onze bossen stro (was een beetje vies van de zee..) in een kei hippe kapsalon in Miami… Wij lieten de kapsters (in liz’geval een kei grappige uitbundige homo kapper) helemaal los gaan op ons haar met als resultaat dat we nu nog ongeveer drie sprieten op ons hoofd hebben! Wees niet bang jongens, het ziet er goed uit. Je kunt het omschrijven als Miami style, wat wil zeggen dat het errug hip is! We zijn dus erg blij met het resultaat en ben weer een hele ervaring rijker, want brak bij de kapper zitten met wallen zo ongeveer op mijn knieën had ik nog nooit gedaan.
Met onze nieuwe stylish kapsels moesten we natuurlijk nog even lekker populair op Ocean Drive een pastaatje wegwerken, waardoor we daarna ook weet met stijl door onze taxi chauffeur naar huis zijn gebracht. Het was een erg leuk weekend!
Helaas zitten we nu echt onder de bultjes die ontzettend jeuken! Hostels zijn erg gezellig, maar daar staat weer tegenover dat het niet al te schoon is.. Maar dat nemen we dan maar op de koop toe. Gelukkig kunnen we onszelf weer feestbeesten noemen na dit weekend en geen saaie dozen meer. (Ok, af en toe dan…) X!!!!

P.S. Lieve Tom, Jamie en mensen thuis: Bedankt voor de overheerlijke pakketten. Voorlopig blijven wij nog even genieten van de oerhollandse etenswaren en natuurlijk de pepernoten en dropjes! Heel erg lief. Lieve Freek, jou wil ik ook alvast bedanken, want jouw pakket is onderweg!:-D

• 18 November 2008 - 19:57

Boudewijf:

Dag dame(s!),

schiet eens op met die foto's van de kapsels. jullie zijn vast te hip voor nederland nu hoor! viel spass

x

• 18 November 2008 - 20:44

Maryes:

Maar goed dat wij hier alles pas achteraf te horen krijgen. We zouden anders geen oog meer dicht doen!
    En willen jullie voortaan geen jongens meer uitbuiten!
    Schande en dat in deze tijd.
    Waar is de emancipatie gebleven?
    Nou, doe voorlopig maar rustig aan en zorg dat je je stage cum laude haalt.

groetjes Mama en papa.

• 18 November 2008 - 21:23

Wendy :

GEFELICITEERD!!!

Leuke foto's weer.

Groetjes Wendy

• 19 November 2008 - 10:14

Samantha:

Snel gehaald zo'n rijbewijsje!!! Goed joh!! GEFELICITEERD meiden!!
    Wat een luxe dat jullie dadelijk lekker een autootje hebben!!
    Veel plezier nog!!
    Kus Samantha

• 19 November 2008 - 13:56

Masja:

He aso's

Want dat zijn jullie wel een beetje aan het worden he....
    Zuipen, feesten, luieren, mannen uitbuiten, privechauffeur en de rest.... HAHA!!!

Maarre onze kaart is eindelijk aangekomen. Wel gek dat het pakket er eerder was. Heb je mama's kaart nu ook?

Verder bedankt voor je lieve e-card! Ik probeer vrijdag wat op de mail te krijgen. Alhoewel ik weinig nieuws heb. Ik kan toch nooit aan jou belevenissen tippen...

Geniet er van en ga maar voor die cum laude voor je stage!

dikke kus je zus!

• 19 November 2008 - 15:30

Jamie:

hey meis,
    haha wat een leuk verhaal weer! lekker dure drankjes krijgen beter kan niet toch ;). Beter dat je je rijbewijs hebt kan je mooi wat ervaring op doen voor in NL. Gaan jullie nog wel een ander tripje doen? Niet heel veel foto's van jullie kapsel, maar zag er straks uit lekker kort daar! Ik hier met mn saaie weken en jullie maken weer van alles mee en zien heel wat!! veel plezier nog en werkse.

dikke kus

• 19 November 2008 - 17:37

Lizzle:

Hola andere iets minder kortharige!!!

Wat een vrouw naar mijn hart bende gij toch.. Misschien eens op zoek in het Hard Rock of naar Fort Lauderdale met de taxi.. Of allebei.. We are young ;)

Ik heb je verhaal weer met veel plezier gelezen ook al wist ik natuurlijk alles al he..Was erbij..

Nou ik moet ff Chucks Wagon Dinner opzoeken dus ga ik nu doen!

Kussie!!!

• 19 November 2008 - 20:10

Ome Jan Oss:

Hoi Meiden = american`s girls.
    Ilja ;proficiat met je rijbewijs.
    Las vlug jullie mail lees morge nog eens goed .
    Hier alles o k.
    tot mails / tot chat via hyves
    doei dag ome jan/ tante mieke

• 19 November 2008 - 20:29

Hanneke:

hej Ilja en Lizette,

Dacht stuur jullie ook een keer een berichtje, had ik eigenlijk al veeeel eerder moeten doen.:) Jullie hebben zo te zien weer erg veel leuke dingen meegemaakt! Nog gefeliciteerd met jullie rijbewijs, super goed dat jullie dat zo snel hebben gehaald! Leuke nieuwe kapsels toruwens!

xx hanneke

• 20 November 2008 - 11:30

Linda & Karin:

Hoi meiden,

Wij zaten te zoeken op waarbenjij.nu en per toeval kwamen we jullie sites tegen. Wij zitten ook op het NHTV en hebben gesolliciteerd bij het bedrijf waar jullie nu stage lopen. Wij vinden het erg leuk om jullie verhalen te lezen en zijn erg benieuwd naar alle werkzaamheden. Zo te lezen bevalt het jullie allemaal erg goed! Nog veel plezier daar!

Groetjes Linda en Karin

• 20 November 2008 - 11:44

Papamike:

Hoi meiden.
    na 2 keer lezen van het verhaal,mag ik wel stellen,jullie zijn niks veranderd ga zo door.
    Wel werken aan jullie stage!!!!
    Het rijden komt er nog niet van, dus jullie zijn nog geen race-miepen
    Voor het shoppen en zuipen zijn jullie cum-laude geslaagd.
    doei papamike

• 20 November 2008 - 16:22

Boudewijf:

Haiiiiiiiiii,

vette kapsels man (kan ik eindelijk weer foto's kijken). echt cool! opzeker dat je daar de blits mee maakt op de bahama's (-:

xx

• 22 November 2008 - 15:39

Jamie:

heeey meis, heb de kaart gelezen vandaag! erg leuk hoor! dank jullie wel! dikke kus