Happy New year @ South Beach - Reisverslag uit Hollywood, Verenigde Staten van Ilja Nooijen - WaarBenJij.nu Happy New year @ South Beach - Reisverslag uit Hollywood, Verenigde Staten van Ilja Nooijen - WaarBenJij.nu

Happy New year @ South Beach

Door: Ilja

Blijf op de hoogte en volg Ilja

06 Januari 2009 | Verenigde Staten, Hollywood

Ten eerste natuurlijk een gelukkig nieuw jaar allemaal! Ik hoop dat jullie een leuke avond hebben gehad met veel oliebollen, champagne en vuurwerk. Hier in ieder geval wel, al hadden we hier natuurlijk geen oliebollen. Maar desalniettemin heb ik een zeer geslaagde avond gehad.

Woensdag, oudjaarsdag moesten we gewoon netjes op het werk verschijnen. Onze baas kwam rond 14.00 met een fles champagne en lekkere hapjes, dus toen begon het oud en nieuw gevoel al wel een beetje te komen. Daarna mochten we gelukkig meteen stoppen met werken, wat ons goed uitkwam want we gingen die avond naar Miami. Onze koffers stonden al klaar, dus we konden meteen door rijden naar South Beach. Natuurlijk hadden we weer twee bedden in het hostel geboekt. Dit keer 2 Brazilianen en 2 Canadezen als kamergenoten. Als eerste zijn we naar Ocean Drive gegaan om wat te drinken. Een gedeelte van Ocean Drive was helemaal afgezet en de restaurantjes waren helemaal uitgebreid. Lichtjes in de palmbomen en muziek overal. We hebben zelfs nog om 1 minuut voor 18.00 af zitten tellen om toch een beetje bij jullie te zijn tijdens jullie jaarwisseling, lief he??! Na wat gegeten te hebben gingen we weer terug naar ons hostel om onze nieuwjaars outfits aan te doen. Helemaal leuk opgetut gingen we dan rond 22.00 met wat mensen van het hostel naar Club Dream. Hier kregen we bij binnenkomst een maskertje, want het moest een gemaskerd feestje voorstellen. Ook was er tot 00.00 open bar, waar wij uiteraard goed gebruik van hebben gemaakt! Om 23.30 besloten we om naar het strand te gaan, omdat dat natuurlijk wel heel bijzonder zou zijn. Samen met Gregory, die we intussen hadden ontmoet zijn we naar South Beach gelopen en samen met heel veel andere mensen het nieuw jaar ingeluid met onze voetjes in de oceaan. Het was echt een heel bijzonder gevoel om zonder dikke winterjas en warme schoenen oud en nieuw te vieren. We hebben nog even genoten van het vuurwerk op het strand en zijn toen weer terug gegaan naar club Dream. De rest van de avond was echt super gezellig, dus het was een zeer positieve start van het nieuwe jaar!

De volgende dag waren we redelijk vroeg wakker en zijn we met onze twee Canadese kamergenoten Vince en Max naar South beach geweest en hebben daar lekker liggen te genieten van de zon. Na een gezellige dag met deze twee jongens gehad te hebben, was het weer tijd voor ons om naar ons stulpje in George Town te gaan, want vrijdag werden we zoals gewoonlijk weer verwacht op werk. Gelukkig mochten we dit keer weer om 14.00 naar huis, waardoor we nog tijd hadden om Aventura mall onveilig te maken. Ja dat wordt straks nog afkicken in Nederland!

Zaterdag hadden we afgesproken met onze oud collega Harriet. Ze is laatst verhuisd dus we kwamen even haar nieuwe huisje bekijken. Hierna zouden we gaan varen met de boot van haar en haar man. Dus we gingen in bikini en een biertje lekker varen langs de kust van Miami! En al is het januari, hier is het nog steeds heerlijk om kei hard over het water te scheuren. We zijn ook even langs ‘Star Island’ gevaren en heb een glimp op kunnen vangen van het ontzettend blauwe huis van Sylvester Stalone..jahaaa! Na 2 uurtjes varen gingen we weer aan wal, zoals dat zo netjes heet. Om de dag nog completer te maken kregen we een hengel in onze hand geduwd en hebben we op de steiger van het huis van Harriet zitten vissen. Nadat Liz dr hengel tot twee keer toe bijna gesloopt had, haar hengel twee keer ergens aan vast zat, mijn aas elke keer op een wonderbaarlijke manier verdween en er geen vissen meer hapten, raakte ons geduld wel op en zijn we er maar mee opgehouden. Nog steeds niet de ideale sport gevonden dus!
Na twee films te hebben gekeken, hadden Harriet en haar man heerlijke sateetjes klaar gemaakt op de grill en hebben we deze lekker opgesmikkeld met echte Nederlandse sate saus!! Dat was genieten:-D. Toen het 21.00 was zijn we weer naar huisje gereden.
Zondag besloten we naar Jungle Island te gaan. Dit is een park met allemaal soorten wilde dieren en shows. Misschien word ik nog wel een keer een echte dierenvriend! Deze dag was erg leuk en hebben de dag afgeloten met een etentje op.. jawel je raad het al: Ocean Drive!

Nu zitten we alweer in de op een na laatste week van onze stage! Ons ticket voor Costa Rica zal deze week waarschijnlijk geboekt worden.. en dan aftellen maar! Maar voor onze grote reis horen jullie vast wel weer wat van mij!

X Ilja

Wenny:

Haaai,

Happy New Year voor jou!!!

Nog even succes die laatste dagen op de stage!

Groetjes xxx Wendy

Lizje:

Ilja Ilja Ilja!!!

Het blijft toch allemaal interessant om te lezen wat wij allemaal meemaken, zo tijdens mijn saaaaaie school uurtjes.. :D

Maar ik bedacht mij dat wij idd onze tickets echt moeten gaan boeken.. Dussss misschien straks ff naar de Starbucks??? Of gewoon zometeen, nog op het werk?

Nou ik ga even hard verder moet artikelen zoeken.. Jij veel plezier met het uploaden van de foto's ;)!

Doeiiiiiiiiii kusjes en knuffeltjes voor mijn liefste vriendinnetje!!

Lizje:

Ilja Ilja Ilja!!!

Doeiiiiiiiiii kusjes en knuffeltjes voor mijn liefste vriendinnetje!!

• 06 Januari 2009 - 23:06

Ans:

Hee Ilja,

Een heel fijn 2009. Wat leuk om jullie belevenissen met oud/nieuw te lezen. Hier was het ook gezellig. Langzaam begin ik af te tellen, tot jullie terug komen. Nog even de laatste loodjes, en dan jullie droomreis. Veel succes en plezier. Groetjes.

• 07 Januari 2009 - 07:47

Jamie:

hoi hoi

wat een verschil ja, wij zaten in de kouw en jullie lekker op het strand. Ook eens wat anders ja. Dus nog even hard werken en dan mogen jullie weer genieten van een reis!
    Vissen... tja zou niks voor mij zijn geen geduld ervoor haha en jullie dus ook nie :P
    Wel cool met die maskers toch??!! succes nog even.

xxxx

• 07 Januari 2009 - 10:55

Ome Jan Oss:

Hoi americansse grils,
    jullie laatste week in de V S.
    o ja alle goeds voor 2009 !
    jammer nu geen mail meer vanuit Amerika.
    Kun je niet gewoon blijven doen Ilja ;...............
    ;waar ben je nu
    ;in Nijmegen?
    Jullie deden het heel goed!!
    Jullie zien er goed uit,op de ;
    Vele mooie foto`s kwamen voorbij van jullie.
    Hier nu - 16 graden en sneeuw en ijs.
    en,;..koud
    tot gauw in Holland
    Zeker komen Tante Mieke en ik op je ''party ! ?
    dagkus
    tot mails / tot ziens
    doeiiiiii ome J@n Oss

• 07 Januari 2009 - 10:57

Oss :

groetjes/kus van Tante Mieke!!!!

• 07 Januari 2009 - 11:08

Tante Mieke:

hallo Ilja, hier een berichtje uit het "saaie"Oss.
    Ja dat wordt wel afkicken voor jullie en kou lijden! Want dan is het uit met de pret.
    Maar het is erg leuk dat jullie zo'n fijne tijd hebben en zoveel kunnen zien van de wereld dat heb je dan toch maar mooi gehad.
    Hier gaat alles goed, Oom Jan en ik zijn nu allebei thius met de vut, dat is wel even wennen aan elkaar als je de hele dag thuis bent.
    Het is lekker winter hier maar dat heb je waarschijnlijk wel gehoord.
    Op de radio wordt de hele dag gepraat over een eventuele elfstedentocht, ja dat soort dingen zijn belangrijk in Nederland, daar moet je ook weer aan wennen.
    Nog bedankt voor je lieve kaart met de Kerst.
    Nuga ik stoppen want ik heb het nog heeeel druk (grapje), we horen wel wanneer je thuis komt, dan komen we een keertje naar je verhalen luisteren en een kusje geven, want dat is wel lang geleden hoor, veel groten en toto ziens!
    tante miek

• 07 Januari 2009 - 15:19

Maryes En Mike:

Dat wordt nog even flink hard werken voor je.
    Bijt nog even door en dan kun je genieten van een fijne vakantie in Costa Rica.
    Ondertussen tellen wij de dagen af totdat jij weer thuis bent.
    Geniet ook nog maar van het mooie weer daar, want hier is het afzien!
    xxxjes papa en mama.

• 08 Januari 2009 - 11:00

Masja:

Nogmaals; gelukkig nieuwjaar!!!
    Je had mijn sms toch zeker wel gehad he!?

Geniet nog maar van jullie laatste tropische dagen, want hier is het winters. Onze straat is al 2 dagen een ijsbaan. En de eerste mensen hebben vandaag al ijsvrij gekregen...

Ik als wijkvereegkundige moet natuurlijk gewoon door kou, sneeuw en gladheid om paraat te staan bij patienten. Dus ik bikkel gewoon verder :-)
    Krijg je al medelijden???

Nou het aftellen kan idd beginnen. Ben benieuwd hoe het strax voor je is om weer terug te zijn...

Geniet nog van de laatste weken! En wel netjes je stage opdracht afronden voordat jullie gaan reizen he ;-)

Dikke kus je zus!

• 09 Januari 2009 - 15:30

Irene:

Wahhaaaww ilja, wat leuk weer allemaal!!
    Natuurlijk nog de beste wensen (hahah beetje erg laat!)
    Hier is het echt TE koud en wordt er veel volop (oerhollands) geschaatst!!
    tot snel!
    X Irene

• 09 Januari 2009 - 20:30

Janneke:

He meisie! Een beetje laat... Maar toch nog de beste wensen voor 2009!

Erg leuk om te lezen wat jullie precies hebben uitgespookt met O&N! En helemaal leuk om er ook nog eens de foto's bij te zien! Jullie zagen er in ieder geval mooi uit toen jullie het nieuwe jaar inluidden ;)
    En dat terwijl wij hier aan het oefenen zijn voor de 11stedentocht...

Hihi, ik zie liet al helemaal in de knoop zitten met die hengel :) Nog heel even volhouden en dan zijn jullie alweer helemaal klaar! Ik vind het leuk om te zien hoe jullie alles uit jullie verblijf daar halen! Nog heel even en dan ook nog zo'n geweldige reis naar Costa Rica!!

Succes nog even met de laatste loodjes! Die zijn altijd het zwaarst.. Maar gelukkig kunnen jullie daarna heerlijk genieten in Costa Rica!

Fijn weekend alvast! Liefs x Janneke

• 13 Januari 2009 - 20:38

Boudewijn:

Dag ilja!

Hoe ist nou daar? foto's zijn weer erg vet. bah, alleen dat weer al. ik ben jaloers hier in het koude nederland!

nou, kom maar snel weer terug hoor. we missen je hier een beetje! Gaan we weer biertjes drinken en lekker eten. Geniet ervan in costa rica nog!

x

• 14 Januari 2009 - 22:42

Ans:

Lieve Ilja,

Wil je op deze manier even bedanken dat je goed op mijn kleine meisje hebt gepast. Jullie hebben het samen fantastisch gedaan. Veel succes de laatste dagen op je werk en geniet van Costa Rico. Groetjes.